Kao strateški partner Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA u potragu za Barbarom nedavno se uključila i International Police Organization koja ima svoje predstavnike u preko trideset zemalja.

Predsednik IPO, Ilija Životić, već je ranije učestvovao na ovakvim i sličnim slučajevima i nesumnjivo je da će on i njegova organizacija dati veliki doprinos u potrazi za Barbarom Vitez. I on, kao i Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA veruje da ovaj slučaj može da se reši veoma lako samo ako bi tužilaštvo imalo volje i želje da se bavi svojim poslom na pravi način.

Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA i dalje sumnja u verziju priče koja je ispričana roditeljima Barbare Vitez, te je ovih dana dogovorio i značajnu strategiju sa nekoliko poznatih advokata iz Beograda koja će uskoro biti sprovedena. On i Ilija Životić su već uveliko, preko članova Centra DBA i IPO iz okolnih zemalja, pokrenuli potragu za Barbarom i u Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji, Crnoj Gori i Austriji.

Da što pre pronađemo Barbaru!

Nenad Mijatović
International Association of journalist S-Press